Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 18. prosince 2008

Včerejší den byl v Královehradeckém kraji především ve znamení dopravních nehod…

Hradec Králové
Profesionální hasiči z Hradce Králové byli v 08:23 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Koutníkově ulici v Hradci Králové. Řidič osobního vozidla Renault Kangoo narazil do zadní části autobusu, který odbočoval mimo hlavní silnici. Řidič osobního vozidla utrpěl zranění a byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Hasiči zasypali unikající motorový olej a nepojízdné osobní vozidlo odtáhli mimo hlavní silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Krátce před 14.00 hodinou hasiči otevírali dveře bytu v Balbínově ulici v Hradci Králové. Uvnitř bytu se nacházela nemohoucí osoba. Záchranná služba převezla ženu k vyšetření do nemocnice.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Rychnovští hasiči byli v 16:03 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na křižovatce ulic Sokolovská a Obránců míru v Rychnově nad Kněžnou. Dvě osoby byly zraněny a převezeny záchrannou službou k dalšímu ošetření. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli k úniku provozních náplní z odstaveného vozidla v obci Vrchoviny. Provozní látky se dostaly do nedaleké vodní nádrže. Hasiči utěsnili vodní vpusť a ustavili nornou stěnu. Látku zasypali sorbentem. Jednotky na místě spolupracovaly s odborem ŽP Nového Města nad Metují, Městskou policií a Policií ČR. (foto: stanice Náchod)

Jednotka profesionální hasičů z Jaroměře vyjela v 17:48 hodin k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Vozidla Alfa Romeo a Š Favorit se čelně srazila na silnici I. třídy u Velkého Třebešova. Záchranná služba ošetřila a převezla k dalšímu vyšetření dvě zraněné osoby. Hasiči zajistili vozidla proti požáru, odpojili autobaterie a zamezili úniku provozních kapalin. Z vozovky odklidili části vozidel a pomohli s jejich naložením nad odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Územní odbor Trutnov
Trutnovští hasiči byli ve 13:33 hodin přivoláni k nehodě, která se stala v části Bojiště v Trutnově. Řidič nákladního vozidla DAF se střetl s chodcem. Starší muž utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Po vyšetření události hasiči provedli úklid vozovky.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Vrchoviny

-kow-

Sdílet