Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky hasičů evakuovaly osoby z hotelu na Kladensku

Dne 19. prosince v 6:13 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár v ubytovně hotelu Záplavy v Srbech na Kladensku.

Dne 19. prosince v 6:13 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár v ubytovně hotelu Záplavy v Srbech na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Stochov s jedním cisternovým automobilem, jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternovým automobilem a automobilovým žebříkem a posilovou jednotku dobrovolných hasičů obce Lány s dvěma cisternovými automobily.

Průzkumná skupina hasičů v dýchací technice zjistila, že se jedná o požár malého rozsahu v jednom z pokojů v 2.np. Na likvidaci požáru byl nasazen jeden vysokotlaký proud. Vzhledem k tomu, že byl hotel silně zakouřen zplodinami hoření, použili hasiči na odvětrání přetlakovou ventilaci. Hasiči soustředili svou práci především na evaukaci osob, několik hostů muselo být evakuováno za pomocí automobilového žebříku. Zásah se obešel bez zranění osob.

Ohledáním místa požáru vyšetřovatelem hasičů bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru byly odložené oděvy na rozehřátém ústředním topení. Škoda vzniklá požárem činí 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty zásahovou jednotkou hasičů byly vyčísleny na 300 tisíc korun.

Foto: nprap. Jakub Štross

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno
HZS Středočeského kraje 

-kow-

Sdílet