Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněné řidičce v obci Karolinka na Vsetínsku hasiči poskytli první pomoc a vyprostili ji z vozidla

Na místo ranní dopravní nehody dvou vozidel v obci Karolinka na Vsetínsku byly vyslány dvě jednotky hasičů. Jako první dorazili na místo hlášené nehody osobního vozidla a dodávky v 08:18 hodin dobrovolní hasiči z Karolinky. Posádka dodávky vyvázla ze střetu bez zranění, zraněná řidička osobního vozidla zůstala v kabině zaklíněna.

Hasiči jí okamžitě poskytli nezbytnou předlékařskou pomoc a zafixovali krční páteř. Spolu posádkou zdravotnické záchranné služby ji pak z havarovaného vozidla vyprostili. K tomu využili hydraulického vyprošťovacího zařízení, kterým odstřihli středový sloupek na straně řidiče vozidla a vytvořili dostatečný manipulační prostor.

V době vyprošťování řidičky dorazili na místo i profesionální hasiči ze stanice Vsetín. Těm příjezd na místo značně komplikovala zasněžená a zledovatělá komunikace a také ostatní řidiči, kteří průjezd zásahového vozidla svým chováním značně ztěžovali.

Po naložení zraněné řidičky do sanitního vozu hasiči zajistili nezbytná protipožární opatření a odpojili akumulátorovou baterii osobního vozidla. Následně havarované osobní vozidlo odtlačili na krajnici komunikace.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet