Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Hradce Králové se srazilo osobní vozidlo s autobusem

Dnes (19. prosince 2008) odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu na silnici č. 11 u Hradce Králové. Nehoda se stala se na silnici při výjezdu z Hradce Králové ve směru na Třebechovice pod Orebem.

Dnes (19. prosince 2008) odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu na silnici č. 11 u Hradce Králové. Nehoda se stala se na silnici při výjezdu z Hradce Králové ve směru na Třebechovice pod Orebem. Při nehodě byli těžce zraněni dva lidé z osobního vozidla.

Profesionální hasiči z Hradce Králové vyjeli k nehodě v 16:56 hodin se dvěma technickými automobily a cisternou. Po příjezdu na místo zjistili, že došlo ke střetu osobního vozidla Volkswagen Polo a linkového autobusu. Řidič osobního vozidla, jedoucí od Hradce Králové, vyjel z dosud nejasných příčin do protisměru, kde se střetl s autobusem. Náraz byl tak silný, že motor z vozidla skončil několik desítek metrů daleko od místa střetu. Automobil skončil mimo vozovku. Ve zdemolovaném vozidle zůstali zaklíněni řidič a spolujezdec (chlapec ve věku 8 až 10 let) na zadním sedadle.

Hasiči pomocí hydraulického rozpínáku, nůžek a dalšího speciálního nářadí vyprostili oba zraněné po více jak dvaceti minutách. Ve vážném stavu byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. V autobuse, ve kterém byl řidič a dva cestující, nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Silnice byla v místě nehody dočasně uzavřena a Policie ČR odkláněla dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet