Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Neškaredic dostali k Vánocům zrepasovaný vůz Renault od firmy Anza

Firma ANZA s.r.o. z Chlumce nad Cidlinou provedla pro hasiče z Neškaredic na Kutnohorsku repasi automobilu Renault 85 150 Ti. Dvounápravový vůz s pohonem všech kol si ČHJ Neškaredice pod stromeček nadělila s přispěním firmy Hnilička Transport. Vůz původně pochází z Francie, od tamního nástavbáře Technamm.

Renault 85 je poháněn motorem o objemu 5,5 litru a výkonu 113 kW, převodovka je manuální, pětistupňová.

Nádrž na vodu o objemu 2 000 litrů je po opravě hliníková, nerezovou nádrž na pěnidlo dodala přímo firma ANZA s.r.o. Ta k Renaultu zároveň doplnila kropící lištu, zadní úložné prostory na hadice, hliníkové bedny na pochozí plošinu a na ochranný rám upevnila lafetu.

V rámci repase byla kompletně vyvařena kabina a vůz – včetně podvozku – dostal zcela nový lak. V kabině přibyla police s ovládacími prvky pro kropicí lištu a výstražné zařízení, uchycena je na ni i radiostanice Motorola.

Práce se nevyhnuly ani čerpacímu zařízení a souvisejícím prvkům. Na čerpadle o výkonu 2 400 litrů za minutu tak proběhla oprava a výměna všech důležitých součástí.

Renault je nově vybaven zvukovým a výstražným zařízením dle platné legislativy. O pracovní osvětlení okolí vozu se starají LED reflektory uchycené na nástavbě.

V přední části vozu je uchycen hydraulický naviják, který byl rovněž kompletně opraven, a to včetně výměny hydraulického okruhu.

Sdílet