Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u dvou dopravních nehod

Tři jednotky hasičů dnes ráno vyjížděly k dopravní nehodě osobního vlaku a auta na přejezdu u Kyjova na Hodonínsku. Nehoda byla krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS ohlášena v 5.59 hodin, na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Kyjově a v Bučovicích a jednotka hasičů Českých drah.

Tři jednotky hasičů dnes ráno vyjížděly k dopravní nehodě osobního vlaku a auta na přejezdu u Kyjova na Hodonínsku. Nehoda byla krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS ohlášena v 5.59 hodin, na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Kyjově a v Bučovicích a jednotka hasičů Českých drah.

Na nechráněný železniční přejezd přes účelovou komunikaci na 52. kilometru trati Brno – Kyjov vjelo osobní vozidlo Mitsubishi Lancer ve chvíli, kdy po koleji projížděl osobní vlak. Vlak narazil do zadní části auta, ve kterém jeli dva mladí muži. Spolujezdec vyvázl bez zranění a při příjezdu hasičů ze stanice v Kyjově, kteří byli na místě jako první, byl již mimo vozidlo. Řidiče hasiči vytáhli z kabiny a po rozměklé polní cestě, na kterou záchranáři nemohli vjet, zraněného donesli zhruba 200 metrů k silnici, kde muže předali osádce sanitky ZZS.

Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterii, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. K odstranění následků nehody, při níž bylo poškozeno el. vedení ke světelné signalizaci, na místě zůstala jednotka hasičů Českých drah. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byl přerušen provoz železniční trati ve směru Brno – Kyjov.



U nehody dvou vozidel, při níž se jedno z aut převrátilo na bok, hasiči v noci zasahovali na Žerotínově náměstí v centru města. Nehoda byla ohlášena 26 minut po půlnoci a operační středisko na místo vyslalo jednotku ze stanice v Lidické ulici. Jednalo se o srážku vozidel Opel Zafira a Opel Astra. Vozidlo Opel Zafira skončilo převrácené na boku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči udělali na autech protipožární opatření, vozidlo Zafira pomocí hydraulické ruky technického automobilu postavili zpět na kola a odtlačili mimo vozovku.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet