Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Ústí nad Labem zorganizovali seminář pro učitele základních škol

Seminář pro učitele základních škol byl organizován v požární stanici Hasičského záchranné sboru Ústeckého kraje v Ústí nad Labem ve spolupráci s Národním institutem dalšího vzdělávání a odborným garantem byli lektoři Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, kteří se problematice „Ochrany člověka za mimořádných událostí“ dlouhodobě věnují.

V průběhu semináře byli účastníci seznámeni s celou problematikou ochrany při mimořádných událostech, důraz byl kladen na nejdůležitější témata, která by děti měly po opuštění základní školy opravdu znát.

Pedagogové se prakticky seznámili s činností operačního střediska a navštívili také garáže, kde měli možnost vidět techniku, kterou mají hasiči k dispozici. Na závěr byly realizovány dvě praktické ukázky, a to postup při použití ručního hasicího přístroje a následně hašení hořícího oleje.

Semináře se zúčastnilo celkem 18 pedagogů z celého Ústeckého kraje. V případě zájmu je možné domluvit individuální termíny pro proškolení pedagogů jednotlivých škol.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet