Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Frankfurtu shořela stodola

V pondělí, 22.12. 2008 vpodvečer byl na tísňovou linku frankfurtských městských hasičů ohlášen rozsáhlý požár stodoly ve čtvrti Nieder-Erlenbach.

V pondělí, 22.12. 2008 vpodvečer byl na tísňovou linku frankfurtských městských hasičů ohlášen rozsáhlý požár stodoly ve čtvrti Nieder-Erlenbach.

Požár byl oznámen v 16.38 hod. Na místo okamžitě vyjelo několik jednotek s cisternami, výškovou technikou a další záchranné a požární vozy. Po příjezdu do ulice Alt Erlenbach, kde se měl oheň nalézat, bylo prvním jednotkám hned jasné, že se opravdu jedná o požár většího rozsahu. Tedy přesně tak, jak bylo oznámeno. Okamžitě se žádalo o vyslání posil a bylo nataženo útočné vedení o mnoha vodních proudech, pět z nich bylo vedeno z košů automobilových žebříků. Více jak 70 hasičů bojovalo s plameny a snažilo se od nich uchránit okolní budovy, což se podařilo.

Během hasebních prací došlo k poranění rukou jednoho ze zasahujících hasičů. Ošetřen záchrannou službou musel být i jeden z obyvatelů domu, sousedícího s hořícím dvojpodlažním objektem. Postupně se k zásahu dostavily kromě profesionálních hasičů a záchranářů také dobrovolné jednotky včetně THW a o události byl během noci informován také starosta města. Likvidace trvala celý večer a noc. Proč začalo hořet vyšetřuje v současné době policie. Spekuluje se i nad možným úmyslným zapálením, zatím toto však nebylo potvrzeno. Předběžná škoda byla vyčíslena na cca 250 000 euro.

Info: Peter Stehlik/BF Frankfurt

Foto: Jörg Bartling/BF Frankfurt

-wap-

Sdílet