Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo mimo komunikaci, nehodu u Luhačovic na Zlínsku řidič nepřežil

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Luhačovic dorazily na místo hlášené dopravní nehody, ke které došlo na komunikaci z Luhačovic směrem na Uherský Brod a Biskupice, v 20:23 hodin.

Osobní vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde přerazilo kmen stromu a zůstalo zdemolované v příkopu za krajnicí vozovky. V době příjezdu hasičů už na místě zasahovala hlídka Policie ČR, která se snažila oživit řidiče vozidla.

Hasiči se připojili k policistům a společně pokračovali v oživovacích pokusech, a to až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. I přes veškerou snahu všech zasahujících utrpěl řidič vozidla zranění neslučitelná s životem.

Hasiči zajistili místo nehody a havarované vozidlo proti vzniku požáru. Zkontrolovali také zda nedošlo k úniku provozních kapalin.

Na místě události pak zůstala pouze jednotka profesionálních hasičů, která provedla nasvětlení místa události pomocí osvětlovacího stožáru zásahového vozidla a asistovala policistům. Po ukončení vyšetřování hasiči odstranili přeražený stromu, který zasahoval do vozovky a komunikaci uklidili.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet