Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dopravní automobil Volkswagen Transporter převzali hasiči z Malých Svatoňovic, nahradí stařičkou Avii

Nové zásahové vozidlo DA – L2Z Volkswagen Transporter 6 – 4×4 převzali členové jednotky SDH obce Malé Svatoňovice. Nahradí již dosluhující dopravní automobil Avia 31.

Slavnostního předání, které se uskutečnilo v sobotu 3. prosince 2016, se zhostil místostarosta obce pan Marek Švrčina, který předal klíčky od nového vozidla a poděkoval členům SDH za jejich činnost, která je přínosem pro celou obec.

Předání se dále zúčastnil starosta obce a SDH Vladimír Provazník, zástupce HZS KHK mjr. Bc. Rudolf Jelínek, zástupci HZS Trutnov, SDH Strážkovice, SDH Petrovice, SDH Radvanice, SDH Velké Svatoňovice a Markoušovice, starosta KSH Královéhradeckého kraje Jiří Orsák a starosta obce Velké Svatoňovice pan Petr Martinec.

Jedná se o historický okamžik, kdy je do této obce pořízeno první zcela nové hasičské vozidlo. Automobil dodala společnost OlfinCar s.r.o. Trutnov a hasičskou nástavbu provedla firma Hagemann a.s. Opava.

Celková pořizovací cena je 1 100 011 Kč vč. DPH. Projekt byl spolufinancován Královéhradeckým krajem částkou 249 tisíc Kč a Ministerstvem vnitra GŘ HZS částkou 450 tisíc Kč. Zbylé finanční prostředky dodala obec ze svého rozpočtu.

Poděkování patří všem, kteří se na tomto projektu podíleli.

Vladimír Provazník – starosta obce a SDH
Foto: Petr Farský
Sdílet