Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár osobního auta u Holešova

Dne 25. 12. 2008 v 17:31 hod. byli hasiči informováni o požáru u Holešova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Holešov a Tučapy hoří osobní auto zn. Š Favorit.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět mohutný požár, který zasáhl celý osobní vůz. Hasiči k hořícímu autu natáhli vodní vedení a pomocí pěny byl požár postupně lokalizován a uhašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Vozidlo bylo odstaveno na polní cestě mezi obcemi a nikdo se u něho nenacházel. O pomoc při zjištění majitele vozu byla požádána policie, které se podařilo zjistit, že vozidlo několikrát změnilo majitele bez řádné registrace a poslední evidovaný majitel vozidlo neužívá.

Auto bylo požárem zcela zničeno. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Vyšetřovatel se domnívá, že poslední uživatel se tímto způsobem snažil vozu zbavit, a tím nevyloučil úmyslné založení požáru. Případ je nadále v šetření hasičů i policie.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet