Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Braňanech na Mostecku zkoušejí novou lezeckou výstroj

Novou lezeckou výstroj v těchto dnech zkoušejí dobrovolní hasiči v Braňanech na Mostecku, a to v rámci odborného výcviku v areálu hasičské zbrojnice v Braňanech. V sobotu si bezpečné slaňování vyzkoušeli dobrovolní hasiči, kteří jsou zařazeni v lezeckém družstvu výjezdové jednotky SDH Braňany.

Potvrdil to lektor lezecké průpravy Lukáš Šťastný z JSDH Braňany. Ten také dobrovolným hasičům sám předvedl lezecké taktiky. V sobotu hasiči trénovali slaňování i na schodišti hasičské zbrojnice.

V současné době je výjezdová jednotka SDH Braňany zařazená v kategorii JPO III. Hasiči jsou připraveni pro zásahy v katastru obce i mimo něj. Tato jednotka je součástí požární ochrany obce, a tedy zcela financována místním obecním úřadem.

Ve výjezdové jednotce nyní působí 20 členů, kteří jsou rozděleny do určitých výjezdů, podle pracovních a fyzických možností. Požární vybavení jednotky je na velmi dobré úrovní. Nechybí vybavení zásahovými obleky, dýchací přístroje nebo nově i vybavení pro práci ve výškách.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet