Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Rychnovsku hořel sklad zemědělského nářadí

Sedm hasičských jednotek zasahovalo na druhý svátek vánoční (26. prosince 2008) u požáru skladu zemědělského nářadí v Hrošce na Rychnovsku. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 3 miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 12:41 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky, dále byly povolány jednotky HZS podniku Škoda Auto Kvasiny, dobrovolné jednotky hasičů z Trnova, Dobré, Bílého Újezdu a Solnice. Jednotka dobrovolných hasičů z Dobrušky byla ponechána na své základně v pohotovosti.

Požár poničil sádrokartonový strop, dřevěný nosný trám, tři dvoudílná okna a krytinu skladu. Došlo ke zničení části elektroinstalace a vybavení skladu. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů na rodinný domek, ke kterému byl sklad štítovou zdí přistavěn. Po uhašení požáru byla na místě ponechána dobrovolná jednotka hasičů z Bílého Újezdu, která prováděla dohled nad požářištěm. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele skladu, který nechal hořlavé materiály v těsné blízkosti podomácku zhotoveného a nevhodně nainstalovaného topidla na tuhá paliva.


Foto: SDH Solnice

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet