Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě zraněné osoby po výbuchu plynu v Račicích na Rakovnicku

Dne 26. prosince ve 12:03 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár rekreační chalupy v chatové osadě Račice na Rakovnicku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Beroun s dvěma cisternami a velitelským automobilem, kterou posílala jednotka dobrovolných hasičů obce Roztoky s cisternou, dopravním automobilem a jednotka dobrovolných hasičů obce Zbečno s dvěma cisternami.

V době příjezdu hasičů ve 12:24 hodin na místě události zasahovala posádka Záchranné služby z Roztok. Hasiči provedeným průzkumem v dýchací technice zjistili, že z dosud neznámých příčin v chalupě vybuchla propanbutanová la­hev.

Na místě výbuchu byla lehce zraněná osmadvacetiletá žena a pětatřicetiletý muž, který byl popálen přibližně na 25% svého těla a to především v části horních končetin a obličeje. Záchranáři společně s hasiči poskytli zraněným osobám přednemocniční neodkladnou péči.

Byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby z Prahy. Hasiči zajistili prostor pro přistání vrtulníku a pomohli záchranné službě těžce zraněného muže pomocí nosítek naložit do vrtulníku. Ten zraněného transportoval na popáleninové oddělení do Fakultní nemocnice Vinohrady v Praze.

Příčina výbuchu je v šetření vyšetřovatelů HZS a PČR.

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet