Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár velkokapacitního seníku v Janovicích

Dne 28.12. 2008, byla již podruhé tento den spuštěna městská siréna. Tentokráte se jednalo o požár velkokapacitního seníku v družstvu v Janovicích. Na místo byla vyslána po dohodě s operačním střediskem Česká Lípa ( opis ) CAS 24 LIAZ v počtu 1+4.

Dne 28.12. 2008, byla již podruhé tento den spuštěna městská siréna. Tentokráte se jednalo o požár velkokapacitního seníku v družstvu v Janovicích. Na místo byla vyslána po dohodě s operačním střediskem Česká Lípa ( opis ) CAS 24 LIAZ v počtu 1+4.

CAS 24 RTHP, náš Matýsek zůstal jako záloha na garáži v počtu 1+2. Po příjezdu do Janovic s Liazkou byl již seník plně zasažen a zasahovali zde profesionální hasiči z HZSUK stanice Úštěk a HZSLK stanice Česká Lípa. Po té byly povolány jednotky SDH z Holan s dvěma CAS 24 RTHP, náš CAS 24 RTHP byl povolán ze zálohy a přijelo i SDH Česká Lípa s CAS 32 T 148.

Po dohodě s majitelem se nechal seník postupně vyhořet a po částečném odhořívání se posílaly jednotky zpět na základny.Večer již na místě zůstaly SDH Žandov s dvěmi vozy a SDH Holany také s dvěmi vozy.

Večer ve 22:00 se po dohodě s opis poslaly na základnu SDH Holany kompletně a SDH Žandov s CAS 24 RTHP.Na místě zůstala CAS24 Liaz za Žandova v počtu 1+3.

Ráno v osm hodin byly na místo povolány opět SDH Holany a bylo jim místo předáno do úplného vyhoření. SDH Žandov bylo posláno domů.

Miroslav Nejedlý SDH Žandov


-swo-

Sdílet