Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zámečnické dílny ve Studeněvsi na Kladensku

V neděli 28. prosince 2008 v 16:31 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár zámečnické díny v obci Studeněves na Kladensku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Slaného a jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce Smečno.

Po příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár osobního vozidla, které je vyteženo mimo prostor dílny a požárem je zasaženo vnitřní vybavení zámečnické dílny. Součástí vybavení dílny byly tlakové láhve s technickými plyny. Jednotky provedly hasební zásah jedním proudem C v dýchací technice a následné vynešení tlakových lahví.

Provedeným šetřením bylo zjištěno, že majitel zámečnické dílny prováděl opravu vozidla pomocí otevřeného ohně, přičemž se vůz v průběhu opravářských prací vznítil. Ihned po zpozorování požáru majitel hořící vůz traktorem vytáhl mimo prostor dílny a zahájil prvotní hasební zásah. Přivolané jednotky následně provedly dohašení požáru.

Vyšetřovatel požárů HZS jako příčinu vzniku požáru stanovil nedodržení bezpečnostních předpisů při práci s otevřeným ohněm a přestupek uzavřel na místě události v blokovém řízení.

Požárem vznikla majiteli škoda na majetku ve výši cca 80 tisíc korun, hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty za cca 2 miliony korun.

Foto: por. Bc. Tomáš Nocar
nprap. Jiří Pospíšil

autor mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-swo-

Sdílet