Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dodávka se nedaleko obce Valašská Bystřice ve směru na Bystřičku málem převrátila, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů

Dne 13. 12. 2016 v 16:38 hodin byli hasiči vysláni k nehodě automobilu nedaleko obce Valašská Bystřice ve směru na Bystřičku. Podle prvotních informací se vozidlo nacházelo mimo zpevněnou komunikaci a bylo zde nebezpečí jeho převrácení.

Na místo tak postupně dorazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že dodávka Fiat Ducato se nachází mimo vozovku na příkrém svahu a hrozí její převrácení. Vzhledem k situaci bylo vozidlo okamžitě zajištěno dvěma navijáky zásahových vozů, a na místo byl velitelem povolán vyprošťovací automobil.

Po jeho příjezdu a ustavení byla dodávka postupně nadzvednuta a během půlhodiny opatrně vytažena zpět na komunikaci. K únikům provozních kapalin ani ke zranění řidiče při nehodě nedošlo. V 19:30 hodin byl zásah hasičů na místě ukončen a jednotky se postupně vrátily na své základny.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet