Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při likvidaci požáru elektroinstalace v Kroměříži bylo nutné evakuovat obyvatele domu

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže a dobrovolné jednotky z Chropyně a Kroměříže zasahovaly včera v odpoledních hodinách u nahlášeného požáru elektroinstalace v několikapatrové budově na ulici Úprkova v Kroměříži.

K události došlo krátce před třináctou hodinou odpolední. Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu bylo zjištěno, že požár elektroinstalace zasáhl především první nadzemní podlaží, a spojenými stupačkami se rozšířil i do plechové šachty vyšších pater.

Prvotní zásah byl proveden pomocí ručních hasicích přístrojů, a po vypnutí elektroinstalace byl požár ve stupačkách dohašován pomocí domovního hydrantu. Do prostor bytů se požár nerozšířil.

Z důvodu zakouření prostor byli všichni obyvatelé této části domu evakuování mimo budovu a prostory byly postupně odvětrávány. Celkem se jednalo o 16 osob, které byly nuceny opustit své obydlí.

O situaci byl informován také starosta města, který se postaral o obyvatele zasaženého domu. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který ve spolupráci s policií nyní šetří příčinu vzniku této události a výši způsobené škody.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet