Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická hromadná dopravní nehoda zablokovala D1 ve směru na Brno, srazilo se skoro 20 vozidel

V neděli 18. prosince v 04:46 hod. byla na operační středisko středočeských hasičů nahlášená hromadná dopravní nehoda na dálnici D1, 21,5. km směr Brno. Na místo byly vyslány 3 jednotky hasičů (profesionální ze stanice Říčany a dále dobrovolní z Mnichovic a Senohrab). Příjezd všech zasahujících komplikovala ledovka.

Následně velitel zásahu potvrdil nehodu většího množství různých druhů vozidel (přibližně 17) v úseku cca 300 m. Většina vozidel převážela cizí státní příslušníky. Na místě se nacházelo celkem 5 zraněných osob, u jedné z nich hasiči spolupracovali při resuscitaci.

Na místo byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby, vyprošťovací automobil a další jednotka z Benešova. Dále bylo prováděno protipožární opatření na vozidlech a na místo byl vyslán evakuační autobus pro zajištění zázemí pro nezraněné účastníky nehody.

Hasiči informovali představitele Středočeského kraje a starostu obce Mirošovice a byla přijímána opatření pro zmírnění následků dopravní nehody. Na místo nehody byl povolán člen posttraumatického týmu HZS Středočeského kraje, protože lékař u resuscitované ženy konstatoval smrt.

Další významné komplikace způsobilo uzavření dálnice ve směru na Brno. V součinnosti s PČR byly pomocí dopravních automobilů odváženy osoby z místa nehody.

Dálnice je do vyšetření nehody na několik hodin uzavřena.

18. 12. 2016 11:00

V současné době probíhá odtažení havarovaných vozidel z dálnice. Předpoklad částečného zprůjezdnění je kolem poledne.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet