Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie kamionu zkomplikovala dopravu ve Zlíně, na vytažení soupravy byl povolán vyprošťovací automobil

Krátce po deváté hodině dopolední byli hasiči informováni o nehodě kamionu s návěsem na silnici I. třídy č. 49 hned u křižovatky ulic Vizovická a Pančava.

Na místě byla do dvou minut jednotka profesionálních hasičů z nedaleké stanice Zlín. Jak se potvrdilo, kamion značky MAN i s přívěsem sjel mimo komunikaci do příkopu k železniční trati a zastavil se až o betonový podstavec dopravního poutače. Provoz na trati byl okamžitě zastaven.

Jednotka provedla zabezpečení místa události a zajištění drobného úkapu provozních náplní. Řidiče se zdravotními komplikacemi pomohli hasiči naložit do vozu přivolané zdravotnické záchranné služby. Po provedení kontroly kamionu i jeho nákladu bylo velitelem zásahu povoleno obnovení železniční dopravy.

Vytažení soupravy zpět na komunikaci se podařilo pomocí vyprošťovacího automobilu ze stanice Otrokovice. Po dobu provádění vyprošťovacích prací byla komunikace v obou směrech uzavřena. Vozidlo bylo následně předáno zástupci společnosti a obě jednotky hasičů se vrátily na své základny.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet