Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči v Moravskoslezském kraji sbírali šatstvo a hračky pro společnost Moment

Dvě desítky pytlů, naplněných použitými oděvy, obuví a hračkami pro děti vybrali během prosince mezi sebou profesionální hasiči v Moravskoslezském kraji. Sbírku předal tento týden v Ostravě zástupcům dobročinné společnosti Moment ČR Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK).

Sbírka mj. poputuje do dobročinného second handu v centru Ostravy v Českobratrské ulici a dalších charitativních obchodů. Výtěžek z prodeje je určen pro potřebné lidi. Předával ji kpt. Ing. Tomáš Koval z HZS MSK a přebírala Jana Málková ze společnosti Moment ČR. Obdobnou sbírku společnost nedávno dostala např. od zástupců Městské policie Ostrava.

Společnost Moment organizuje od roku 2012 sbírky šatstva, hraček, počítačů, nábytku a dalších užitečných přístrojů a předmětů, provozuje několik charitativních obchodů hlavně v Ostravě a na dalších místech Moravskoslezském kraje, když se inspirovala systémem komunitního financování veřejně prospěšných projektů v západní Evropě.

Výtěžky prodeje použitého šatstva, obuví a dalšího technického vybavení věnuje na dobročinné účely a činnost dalších neziskových organizací. Úzce spolupracuje např. s denním stacionářem Ondrášek, s projekty Kola pro Afriku či Save Elephants.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet