Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rok 2008 odešel, teď je na řadě ten s 09' na konci

Rok 2008 byl pro web POŽÁRY.cz plný změn a novinek. Připravili jsme pro vás malé ohlédnutí toho, co se stalo. Samozřejmě vám všem přejeme mnoho úspěchů v roce 2009. Vaše novoroční přání můžete napsat pod diskuzi k tomuto článku.

Rok 2008 byl pro web POŽÁRY.cz plný změn a novinek. Dovolíme si pro vás připravit malé ohlédnutí toho, co se stalo. Samozřejmě vám všem přejeme mnoho úspěchů v roce 2009. Vaše novoroční přání můžete napsat pod diskuzi k tomuto článku.




V roce s osmičkou na konci se pro web stalo hodně událostí, které stojí za zmínku. Tou hlavní byl nový web. Tedy ne jen nová grafika nebo rozdělení stránky, ale hlavně nový administrační systém. Ten nám umožňuje plný rozvoj a přidávání nových aplikací, které web může nabídnout. První viditelný přínos bylo vkládání videa na web i do článků. Pokud bychom měli vyjmenovat všechny novinky a výhody webu asi by tento článek nebyl tak stručný, jak jsme slibovali v úvodu. Namátkou jen můžeme vybrat oddělení diskuze od článku (někým odsuzované diskuze prostě nemusíte vůbec vidět), perzonalizace stránek, přidání fotek k uživatelským profilům, bazar a v neposlední řadě první SAMOSTATNý hasičský CHAT, který jsme dokončili na závěr roku. Věříme, že vše co jsme díky novému systému přinesli oceníte.

Další událostí pro web byla již třetí mediální podpora veletrhu PYROS. Letos jsme disponovali na veletrhu celkem 4 redaktory a prezentovali ho vůbec v největší podpoře, kterou se mu mohlo dostat ze zpravodajského webu.

Podobně silnou podporu dostalo i Mistrovství ČR v požárním sportu, kde jsme byli také mediální partneři. Ostatně na našich stránkách prezentujeme všechny významné i lokální akce či soutěže. Pro možnost prezentovat nějakou akci jsme získali i naši mobilní kancelář, nafukovací stan od našeho partnera. Kancelář jsme poprvé představili na akci PYROCAR, kde jsme také byli mediálními partnery. Tato akce měla podle nás nevídanou podporu.

Opět jsme organizovali soutěž IRON FIREMAN, která byla letos opravdu extrémní, okořeněná velkoplošnou obrazovkou.

Náš redaktorský tým postupně rozšířilo několik členů. Někteří jsou stálí, jiní odešli do externí spolupráce. Tým serveru POŽÁRY.cz dokázal zprostředkovat rozšířené zpravodajství u největších údálostí tohoto roku, jako byl požár AKUMA, Průmyslový palác nebo požár Vietnamské tržnice v Praze. Statistiky při těchto událostíech zaznamenávaly návštěvnost třeba i přes 12 tisíc denně. Právě u těchto požárů jsme se jako redaktoři pravidelně střídali a přinášeli aktuální zpravodajství několik dní. Takový rozsah informací nepřinesl žádný zpravodajský web. Zřejmé to bylo při požáru tržnice. Toto zpravodajství a vůbec celkově informace na webu POŽÁRY.cz ukazují nemalému počtu laických čtenářů, jak náročné je povolání hasiče.

Měli bychom také poděkovat našim partnerům, tedy firmám, které podpořiliy web POŽÁRY.cz v roce 2008. Bez jejich podpory bychom nemohli provozovat stránky v takovém rozsahu a na takové technické úrovni. Díky podpoře reklamních partnerů můžete sledovat web v takovém rozsahu.

Samozřejmě nesmí chybět dík i vám, čtenářům, kterých je denně kolem 7 tisíc. To je během roku 2008 nárůst o 100%. Nárůst registrovaných uživatelů je asi 40% od začátku roku. V diskuzích pod články a v diskuzních fórech přispívá viditelně více uživatelů než v minulosti.

Nemalý dík bychom chtěli zaslat i všem tiskovým mluvčím a dalším lidem, kteří nám zasílají své příspěvky, fotografie a krátké zprávy, stejně tak i stálým přispěvovatelům do diskuzí. Bez vaší podpory by web byl chudý a bez informací, zajímavých námětů a fotek nebo videí.

Dovolte nám ještě poděkovat i našim partnerkám a našim rodinám, které nás podporují v činnosti pro web POŽÁRY.cz, kterou všichni z týmu dělají ve svém volném čase mimo svá zaměstnání.

Přejeme Vám všem mnoho úspěchů v nadcházejícím roce 2009. Hodně štěstí, zdraví, pracovních i soukromých úspěchů. Prostě vše dobré. Ať se Vám všem vyplní vaše přání a plány.

Redakce serveru POŽÁRY.cz

Martin Kavka
Václav Porkát
Petr Svoboda
Jakub Kozák
Michal Šafus

a další

Diskuzi k tomuto článku můžete využít i vy jako možnost popřát všem do roku 2009.

Sdílet