Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Dopravní nehoda v Suchdole nad Lužnicí

V sobotu dne 27. 12. 2008 se srazily dva osobní automobily. Obě auta skončila v příkopu, z nichž jedno se ocitlo na střeše. V převráceném Mitsubishi byl uvězněn muž, který měl podezření na poranění páteře a byl v bezvědomí, a v druhém vozidle značky Mazda byla osoba s lehčím poraněním hlavy a obou nohou. Naštěstí se jednalo o prověřovací cvičení suchdolských hasičů, policistů a záchranné služby.

V sobotu dne 27. 12. 2008 se srazily dva osobní automobily. Obě auta skončila v příkopu, z nichž jedno se ocitlo na střeše. V převráceném Mitsubishi byl uvězněn muž, který měl podezření na poranění páteře a byl v bezvědomí, a v druhém vozidle značky Mazda byla osoba s lehčím poraněním hlavy a obou nohou.

Naštěstí se jednalo o prověřovací cvičení suchdolských hasičů, policistů a záchranné služby. První na místě události byla PČR, která ihned uzavřela vozovku a vzápětí dorazili hasiči s RZA VW Transporter, kteří začali s vyprošťováním osoby v převráceném autě pomocí střední vyprošťovací sady Narimex s agregátem Lucas. Poté přijela CAS 25 Škoda 706 a CAS 32 T815. Osádka CAS 25 počala vyprošťovat osobu v druhém automobilu pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení s kombinovaným nástrojem. Během několika málo okamžiků se také dostavila ZZS s lékařem a do jejího příjezdu poskytovali raněným první pomoc hasiči. Osoby byly vyproštěny pod dohledem lékaře a poté předány do péče ZZS.

V brzké době bude vyhotoveno video z této akce, které se pokusíme vložit na tyto stránky.



Peter Hasík
JSDH Suchdol nad Lužnicí

-kaw- 

Sdílet