Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Obec Vysočina zakoupila hasičům nový dopravní automobil Ford Transit, dodala ho společnost Kobit

V obci Vysočina v Pardubickém kraji se hasiči radují z nového dopravního automobilu. Ford Transit dodala obci pro místní jednotku sboru dobrovolných hasičů společnost Kobit.

Devítimístný dopravní automobil je postaven na podvozku Ford Transit Kombi V363 L2H2 4×2 v provedení Trend. Pohání ho naftový dvoulitrový čtyřválec o výkonu 96 kW a kroutícím momentu 385 Nm, splňující emisní normu Euro 6. Manuální převodovka je šestistupňová. Ve výbavě nechybí elektronický stabilizační systém ESP včetně ochrany proti převrácení, nouzového brzdového asistenta, asistenta pro rozjezd do svahu a kontroly trakce.

Pro komfort osádky je vůz osazen programovatelným nezávislým topením s dálkovým ovládáním, díky kterému je start zaručen až do teploty –29° C, součástí je i zdvojení akumulátorů.

Dopravní automobil je v prostoru místa pro nástup strojníka vybaven zásuvkou pro dobíjení a konzervaci baterií.

Ve vozidle jsou dva přenosné 12V světlomety se světelným tokem 1 300 lumenům. Oba mají magnetické uchycení a jsou vybaveny kabelem o délce 3 metry pro napojení na elektrický rozvod podvozku.

Osvětlení prostoru okolo vozu je zajištěno vně umístěnými LED světlomety částečně zapuštěnými do bočních stěn a do zadní stěny účelové nástavby.

Kabina osádky je vybavena dvěma dobíjecími úchyty pro ruční radiostanice a dvěma pro ruční svítilny.

Oranžová blikající světla na zadní stěně nástavby jsou v provedení LED a jsou sdružena do jednoho celku.

Sdílet