Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Zátoru na Bruntálsku hasiči po nehodě osobního vozu a dodávky vyprošťovali zaklíněného muže

K vážné nehodě vyjížděly ve středu 21. prosince brzy ráno, posádky zdravotnické záchranné služby na Bruntálsku. Před čtvrtou hodinou přijali operátoři ZZS tísňové volání, podle kterého došlo ke střetu osobního vozidla s dodávkou v obci Zátor, na silnici spojující města Bruntál a Krnov. Na pomoc byly ihned vyslány dva týmy rychlé zdravotnické pomoci a rendez-vous s lékařem, všechny z krnovského stanoviště.

Posádky zdravotnické záchranné služby ošetřovaly tři zraněné účastníky nehody: Muž středního věku, jehož totožnost byla zdravotníkům neznámá, zůstal zaklíněn v osobním vozidle a musel být vyprošťován. Lékař ZZS zjistil, že je pacient v bezvědomí a přímém ohrožení života. Záchranáři museli přistoupit k zajištění jeho dýchacích cest a připojení k umělé plicní ventilaci. Po provedení přednemocniční neodkladné péče byl se zraněním hlavy a mozku a také s podezřením na vnitřní poranění břicha transportován do krnovské nemocnice. V kritickém stavu byl předán na tamním anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

Ošetřeni museli být další dva muži, a to ve věku šestačtyřiceti a šestadvaceti let. Utrpěli poranění dolní, resp. horní končetiny. Byli při vědomí a jejich zranění se jevila jako středně těžká. Záchranáři oba pacienty po provedeném ošetření přepravili rovněž do nemocnice v Krnově.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet