Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nakládání bagru v Mladé Boleslavi se souprava rozjela, narazila do osobních vozidel

Krátce po 16. hodině byla v úterý 20. prosince na operační středisko HZS Středočeského kraje ohlášena ze Svatovítské ulice v Mladé Boleslavi nehoda bagru, který se údajně při nakládání na podvalník převrátil na dva osobní automobily.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka z Mladé Boleslavi s technikou CAS 15 Mercedes, vyprošťovací automobil, velitelské vozidlo a k události vyjel také vyšetřovatel.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že při najíždění bagru na podvalník se ve svažité komunikaci dala celá souprava do samovolného pohybu a pomalu směřovala k rušné Pražské ulici. Těsně před vjetím do hlavní silnice ale došlo k nárazu do tří osobních aut, o která se mohutný kolos zastavil.

V jednom z vozidel seděla rodina s asi osmiletým dítětem. Posádka přivolané zdravotnické záchranné služby všechny osoby prohlédla, ale naštěstí nikdo zraněn nebyl. Pouze dítě utrpělo menší šok, který se hasiči pokusili zmírnit předáním oblíbené stavebnice, což se jim také podařilo.

Jednotka zabezpečila soupravu proti posunu a obsluha bagru dokončila jeho naložení a řádné ukotvení. Poté byla souprava pomocí vyprošťovacího automobilu zajištěna a opatrně odsunuta od nabouraných automobilů. Celý zásah se obešel bez zranění i bez úniku PHM.

Případ si k dalšímu vyšetřování na místě převzala Policie ČR.

Sdílet