Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil dřevěnou kůlnu

K požáru dřevěné kůlny vyjeli na Nový rok v 07:43 hodin profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic s pěti zásahovými vozidly. Požár vypukl v chatové oblasti v ulici Dachova v Hořicích.

K požáru dřevěné kůlny vyjeli na Nový rok v 07:43 hodin profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic s pěti zásahovými vozidly. Požár vypukl v chatové oblasti v ulici Dachova v Hořicích. Požár zničil celodřevěnou kůlnu, kde bylo topidlo na ústřední topení. Požár se rozšířil i na napojenou chatu a částečně poškodil střešní konstrukci. Hasiči ze zasaženého objektu vynesli vybavení a materiál. Museli rozebrat poškozenou střešní konstrukci a dohasit skrytá ohniska. Došlo také k částečnému poškození oken a omítky u chaty souseda na vedlejším pozemku.

Požár se podařilo lokalizovat v 08:17 hodin a zlikvidovat v 11:26 hodin. Hmotná škoda na kůlně a přilehlé chatě byla odhadnuta na 200 tisíc korun, škoda na chatě na vedlejším pozemku byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Požár byl s největší pravděpodobností způsoben od topidla v kůlně. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Jičín)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet