Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Mysločovice na Zlínsku hořel odpad v popelářském autě, vyrazily k němu dvě jednotky

Hasiči přijali hlášení o požáru odpadu na poli u Mysločovic v 7:59 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Otrokovice a jednotce dobrovolných hasičů obce Mysločovice. Obě jednotky vyjely na místo požáru s jednou automobilovou stříkačkou.

Hasiči po příjezdu zjistili, že na poli mezi obcí Mysločovice a Lechotice je hořící odpad, který zde vysypala osádka popelářského vozu. Hasiči uhasili požár jedním vysokotlakým proudem vody.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Osádka vozu vyšetřovateli hasičů sdělila, že od rána nakládala do vozu komunální odpad v obci. V některých popelnicích byl i popel. Už při jízdě v obci si osádka vozu všimla kouře vycházejícího z přepravního prostoru. Popelářský vůz proto vyjel mimo obec. Na volném prostranství osádka vozu hořící odpad vysypala.

Příčinou požáru bylo vznícení hořlavých částí komunálního odpadu od nevyhaslého popela, který do popelnic uložili někteří obyvatelé obce.

Při požáru došlo k poškození přívodního kabelu k zadní kameře vozu.

Škoda na popelářském voze způsobená požárem byla určena v předběžné výši 7 500 korun. Rychlou reakcí osádky a včasným zásahem byl zachráněn celý popelářský vůz. Uchráněny byly hodnoty v předběžné výši 2 500 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet