Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě v Hranicích narazilo nákladní vozidlo do budovy školy

V pátek 23. prosince 2016 byla v 5:05 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda v Hranicích na ulici Teplická.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic, kteří po příjezdu zjistili, že při nehodě se střetlo osobní a nákladní vozidlo, nákladní vozidlo prorazilo plot a částečně poškodilo budovu (objekt školy). V osobní vozidle zůstal zaklíněný řidič, kterého hasiči bez použití vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Jednotka hranických hasičů zajistila obě vozidla proti vzniku požáru, pomohla přeložit náklad z nákladního vozidla na náhradní, které přijelo na místo a asistovala policii při vyšetřování nehody. K místu události přijel také statik a pracovníci stavebního úřadu, kteří rozhodli, že není třeba přijmout žádná mimořádná opatření, protože nebyly poškozeny nosné konstrukce objektu.

Specializovaná firma ve spolupráci s hasiči zajistila vyproštění havarovaného vozidla a hasiči provedli závěrečný úklid komunikace.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet