Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Když je v Praze klid

Služba z 5. na 6. ledna 2009 byla pro směnu „B“ v Praze nezvykle klidná. Do jedné hodiny odpoledne bylo na území Prahy pouze 7 výjezdů, do zbytku konce služby pak dalších osm. Některé výjezdy vám představíme.

Služba z 5. na 6. ledna 2009 byla pro směnu „B“ v Praze nezvykle klidná. Do jedné hodiny odpoledne bylo na území Prazhy pouze 7 výjezdů, do zbytku konce služby pak dalších osm. Některé výjezdy vám představíme.

Hned ráno začal den třemi planými poplachy i pro jednotky podnikových hasičů, do oběda pak jednotky HZS Prahy otevíraly tři bytové jednotky.

V odpoledních hodinách pak jednotka likvidovala spadlý strom v ulici Pod Sady na Praze 12 a na Jižní spojce požár opuštěné pneumatiky.

Klasickým výjezdem pro toto období se staly požáry vraků odložených automobilů. I takový požár byl na Libeňském ostrově. Před půlnocí pak jednotka otvírala sklepní prostory na Praze 13, kde nájemníky obtěžoval choromyslný muž.

Na všední den byla služba pro směnu „B“ opravdu klidná.

Ilustrační foto

06.24 – 12, Hasova – Jednotka HZS Praha prověřila hlášení čidla EPS. Průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jednalo o planý poplach.

07.12 – 15, U kabelovny – Jednotka HZSP Zentiva prověřila signalizaci hlásiče EPS v areálu podniku. Příčina aktivace hlásiče nebyla zjištěna, jednalo se o planý poplach.

08.43 – 6, Aviatická – Jednotka HZSP Letiště Ruzyně prověřila signalizaci hlásiče EPS v areálu letiště. Příčinou aktivace hlásiče byly neohlášené stavební práce, jednalo se o planý poplach.

09.17 – 2, Na Libušince – Jednotka HZS Praha byla vyslána k případu otevření dveří balkónu, na němž se nacházela uvězněná osoba. Během jízdy k zásahu bylo telefonicky sděleno, že osobě se podařilo dveře otevřít, jednotka byla proto z případu odvolána.

09.21 – 7, Jirečkova – Jednotka HZS Praha byla vyslána k případu zasypání olejové skvrny sorbentem. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o neznámou kapalinu pod vrstvou sněhu, na kterou je sorbent neúčinný. Jednotka dále nezasahovala, případ byl předán ohlašovatelce, která se s řešením obrátí na ÚMČ.

09.56 – 10, Donatellova – Jednotka HZS Praha otevřela na žádost ohlašovatelky vstupní dveře do bytové jednotky, v níž se nacházelo dítě. Případ byl předán ohlašovatelce.

13.02 – 5, Prachnerova – Jednotka HZS Praha otevřela na žádost Policie ČR vstupní dveře do bytové jednotky, po vstupu přes okno pomocí lezecké techniky. V bytě byla nalezena starší žena, která byla předána do péče ZZS, případ byl předán Policii ČR.

18.56 – 4, Jižní spojka – Jednotka HZS Praha likvidovala tlakovou vodou požár odložené pneumatiky kamionu na komunikaci. Příčina vzniku požáru nebyla zjištěna.


19.40 – 12, Pod sady – Jednotka HZS Praha odstranila pomocí motorové pily spadlý strom, který bránil průjezdu komunikací.

20.36 – 14, Nám. Plukovníka Vlčka – Jednotka HZS Praha prověřila zápach v obytném domě. Jednotka spolu s uživatelem bytu zápach odvětrala.

21.59 – 3, Jana Želivského – Jednotka HZS Praha otevřela bytovou jednotku v obytném domě na žádost PČR a za její asistence.

22.19 – 1, Myslíkova – Jednotka HZS Praha byla vyslána, aby odstranila osobní automobil z komunikace. Průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jednalo o planý poplach.

23.39 – 13, Borovanského – Jednotka HZS Praha otevřela sklepní jednotku v obytném domě na žádost PČR a za její asistence. Ve sklepě byl nalezen choromyslný muž.

01.09 – 8, Libeňský ostrov – Jednotka HZS Praha likvidovala tlakovou vodou požár vraku automobilu na volném prostranství. Příčina vzniku požáru nebyla zjištěna.

01.54 – 4, Na Hřebenech II. – Jednotka HZS ČT prověřila hlášení EPS v areálu administrativní budovy České televize. Průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jednalo o planý poplach.



-kaw-

Sdílet