Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky likvidovaly nehodu tří aut u Staré Vsi nad Ondřejnicí

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 5. 1. 2009 odpoledne mezi Krmelínem a Starou Vsí nad Ondřejnicí u dopravní nehody tří vozidel – nákladního MANu, BMW a Peugeotu. Hasiči museli vyprostit z BMW zraněného řidiče a poskytli mu předlékařskou pomoc. Pak vyprostili Peugeota z příkopu a asistovali při nakládání obou osobních automobilů na vozidla odtahové služby.

Nehoda se stala kolem půl třetí odpoledne v Krmelínské ulici u Staré Vsi nad Ondřejnicí (okres Ostrava-město). Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Ostravě-Hrabůvce a Frýdku-Místku vyprostily řidiče BMW z havarovaného auta pomocí hydraulického nářadí a muže ošetřily. Sanitka jej pak převezla do Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

Na místo byl dodatečně povolán vyprošťovací speciál ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu Mercedes Benz Bizon, hasiči mezitím řídili na frekventované silnici dopravu.

Pomocí Bizona hasiči vyprostili Peugeota z příkopu a asistovali při jeho nakládání na vozidlo odtahové služby., stejně pomáhali i při nakládání BMW. Vytažení MANu zpět na komunikaci zajišťoval řidič vozidla ve spolupráci s Policií ČR. Hasiči odjeli na základnu před 18. hodinou.


por. Mgr. Petr Kůdela

tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

-kaw- 

Sdílet