Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Co přinesl 5.leden u Královéhradeckých hasičů

Pátý den roku 2009 v Královéh­radeckém kraji se nesl ve znamení vyproštění zapadlých automobilů a menších požárů. Ostatně jako v celé České republice.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Ilustrační foto

Jednotky požární ochrany okresu Rychnov nad Kněžnou během pondělí především vyprošťovaly zapadlá vozidla ze závějí a příkopů. U Přepych rychnovští hasiči vytahovali z příkopu nákladní vozidlo. Osobní vozidlo Š Octavia skončilo částečně v příkopu mezi Kvasinami a Ještěticemi. Hasiči pomocí lanového navijáku vozidlo vytáhli zpět na vozovku. Po čtvrté hodině ráno hasiči vyprošťovali sypací vůz SÚS, který skončil na boku v příkopu mezi Liberkem a obcí Hláska.

V 19:23 hodin byli hasiči z Rychnova nad Kněžnou přivoláni k vyproštění autobusu u obce Sedloňov. Autobus skončil v příkopu a v době nehody v něm nebyli žádní cestující. Hasiči pomocí jeřábu vytáhli autobus zpět na silnici.

Dobrovolní hasiči ze Zámělu odtáhli nákladní vozidlo Scania, které skončilo mimo vozovku na silnici č. I/14 u obce Záměl.

Hasiči Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové a hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou byli v 10:58 hodin přivoláni k nehodě, která se stala na železničním přejezdu v městské části Zbuzany. Na nechráněném železničním přejezdu mezi Rychnovem nad Kněžnou a Častolovicemi došlo ke střetu osobního motorového vlaku s osobním vozidlem Š Favorit. Drážní hasiči zajistili místo nehody a provedli odstranění následků střetu. Rychnovští hasiči nemuseli zasahovat a vrátili se na základnu. Při střetu byla zraněna jedna osoba ze škodovky, která byla převezena na pozorování do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Nikdo z cestujících ve vlaku nebyl zraněn. Příčiny nehody jsou v šetření.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda byli v 09:44 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla v Náchodské ulici ve Velkém Poříčí. Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem jednotky. K požáru došlo vlivem tření ulomené zadní nápravy vozidla o vozovku. Hasiči odtáhli vozidlo mimo vozovku.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyprošťovali kamion, který uvízl ve Smetanově ulici v Novém Městě nad Metují.

Územní odbor Trutnov

Královédvorští hasiči byli přivoláni k požáru do ulice Jiráskova ve Dvoře Králové nad Labe. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedošlo k požáru, ale jednalo se o dým z kouřovodu.

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem odčerpávali vodu ze sklepních prostor rodinného domu v Husitské ulici ve Dvoře Králové nad Labem.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice vyjeli k požáru osobního vozidla Opel Sintra v Kocbeřích. Požár se podařilo uhasit jeho majiteli ještě před příjezdem hasičů. Požár poničil motorový prostor vozidla a způsobil škodu za 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči ze Svobody nad Úpou vyjeli k požáru pojistné trubice u venkovního transformátoru ve Svobodě nad Úpou. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla Honda Civic, které havarovalo v obci Vrbice. Vozidlo skončilo mimo vozovku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči vyprostili vozidlo zpět na silnici.

V 16:28 hodin vyjeli hasiči z Hořic k dopravní nehodě, která se stala na silnici č.II/284 za obcí Miletín ve směru na Lázně Bělohrad. Osobní vozidlo skončilo mimo vozovku. Řidička osobního vozidla Fiat Punto byla převezena na vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní.

por. Bc. Martina Žahourková

tisková mluvčí

HZS Královéhradeckého kraje


-kaw- 

Sdílet