Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda zablokovala jednu z hlavních komunikací v centru Zlína, střetl se osobní vůz se sanitkou

Podle přijatého oznámení došlo na ulici Dlouhá ve Zlíně ke střetu osobního vozidla a sanity. Na místě se měly nacházet zraněné a zaklíněné osoby.

Dva zásahové vozy profesionálních hasičů dorazily na místo události pět minut po vyhlášení poplachu. Podle následného upřesnění velitelem zásahu došlo ke střetu SUV zn. Hyundai a sanitního vozu zdravotnické záchranné služby.

Posádka sanitního vozu vyvázla z nehody bez zranění. V druhém vozidle byl zraněn řidič a jeden spolujezdec. Oba byli v péči záchranářů. Další spolujezdkyně utrpěla šok. Ženě poskytl pomoc jeden ze zasahujících profesionálních hasičů z posttraumatického intervenčního týmu zlínských hasičů. Původně hlášené zaklínění osob se nepotvrdilo a žádné vyprošťovací práce nebyly prováděny.

Současně s asistencí záchranářům hasiči zajistili místo dopravní nehody a havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po odvezení zraněných do nemocnice se jedna ze zasahujících posádek vrátila zpět na centrální stanici. Druhá posádka zůstala na místě události.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet