Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v jihočeském Větřní poškodil sedm bytů

7. 1. 2009 v obci Větřní v ulici Na Žofíně došlo okolo čtvrt na šest odpoledne k výbuchu 2 kilogramové propanbutanové láhve v dvoupodlažním bytovém domě . Hasiči museli z trosek vyprostit zraněnou osobu a evakuovat dům.

7. 1. 2009 v obci Větřní v ulici Na Žofíně došlo okolo čtvrt na šest odpoledne k výbuchu 2 kilogramové propanbutanové láhve v dvoupodlažním bytovém domě . Hasiči museli z trosek vyprostit zraněnou osobu a evakuovat dům.

Hasiči vyprostili ze sutin zříceného stropu a příček jedné z bytových jednotek jednu zraněnou osobu, kterou předali do péče zzs. Výbuchem došlo k poškození 7 bytů .Bylo evakuováno 9 osob. Starosta obce, který se dostavil na místo zásahu, pomohl obyvatelům poškozeného domu zajistit náhradní ubytování. Následně, za asistence Policie ČR, provedla jednotka profesionálních hasičů z CPS Č.Krumlov a SDHO Větřní uzavření vody v objektu, zajištění prostoru a úklidové práce.

Předběžná škoda činí 1 mil Kč, uchráněná hodnota je však také 1 mil. Kč. Příčina neštěstí je v současné době předmětem vyšetřování .V 19:32 bylo do systému tísňového volání ohlášen požár v tomto objektu. Jednotka průzkumem zjistila, že se jednalo o vznícení balíku plen. Požár byl likvidován.

AKTUALIZACE 14:40

Dle statika je určeno pět bytů k demolici, týká se to třech popisných čísel 94,95,96. Pro­panbutanová bomba a vařič zaslán k odborné expertize.


Nicole Hovorková
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje


-kaw-, -miw- 

Sdílet