Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda na silnici I/48

Poměrně velký únik motorové nafty v důsledku dopravní nehody řešili hasiči ve čtvrtek 8. ledna odpoledne na silnici I/48 u Nového Jičína.

Poměrně velký únik motorové nafty v důsledku dopravní nehody řešili hasiči ve čtvrtek 8. ledna odpoledne na silnici I/48 u Nového Jičína. Při kolizi vozidla Ford Focus a nákladního automobilu Mercedes došlo k úniku přibližně šesti set litrů motorové nafty na vozovku.

Dopravní nehoda se obešla bez zranění a tak hlavním úkolem přivolaných hasičů ze stanice Nový Jičín bylo zabránit úniku paliva do půdy. Vzhledem k velikosti naftové skvrny na vozovce, která dosahovala délky zhruba 200 až 300 m, byli na místo povoláni také pracovníci Správy silnic Moravskoslezského kraje ze střediska v Novém Jičíně.

Na likvidaci úniku bylo použito asi 100 kg sorbentu, pomocí kterého byla nafta z vozovky odstraněna. Likvidace následků nehody probíhala za účasti pracovníka Povodí Odry a zástupce referátu životního prostředí Městského úřadu v Novém Jičíně.

Na místě zásahu byl mimo jiné nasazen speciální sorbentový kontejner, který je ve výbavě hasičské stanice Nový Jičín od poloviny loňského roku.

Zdroj: HZS Nový Jičín

-kow-

Sdílet