Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové se dopoledne několikrát bouralo

Během dnešního dopoledne zasahovali hasiči z Hradce Králové u čtyř dopravních nehod. K první nehodě vyjeli krátce po osmé hodině ráno do městské části Stěžery. Řidička osobního vozidla Š Forman vyjela mimo vozovku a narazila do plotu u rodinného domu

Územní odbor Náchod

Nedbalost způsobila požár dílny

Ve čtvrtek (8. ledna 2009) byli hasiči přivoláni k požáru zděné dílny u rodinného domu v obci Heřmánkovice na Náchodsku. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen patnáct minut po poledni. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Broumova a Meziměstí a dobrovolní hasiči podniku VEBA 01 Broumov Olivětín.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří dřevěné obložení v dílně a část lepenkové střechy. Díky včasnému zásahu hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na osobní automobil a zbytek dílny. Plameny zničily část dřevěného obložení a zhruba čtyři metry čtvereční lepenky na střeše dílny. Hmotná škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty na automobilu byly vyčísleny na 200 tisíc korun a na dílně 50 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla špatná instalace kouřovodu od topidla. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Broumov)

Osobní vozidlo se srazilo se sanitou

K dopravní nehodě dvou vozidel vyjeli včera (8. ledna 2009) před pátou hodinou ráno profesionální hasiči z Náchoda. Osobní vozidlo Š Felície a sanitní vozidlo Volkswagen Transporter se srazila na silnici č. 303 16 u Bezděkova nad Metují. Škodovka po nárazu skončila mimo vozovku. Jedna osoba utrpěla zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili u havarovaných vozidel autobaterie a zabránili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Náchod)

Hradec Králové

Hradečtí hasiči během dnešního dopoledne zasahovali u čtyř dopravních nehod

Během dnešního dopoledne zasahovali hasiči z Hradce Králové u čtyř dopravních nehod. K první nehodě vyjeli krátce po osmé hodině ráno do městské části Stěžery. Řidička osobního vozidla Š Forman vyjela mimo vozovku a narazila do plotu u rodinného domu. Ona i spolujezdkyně byly převezeny záchrannou službou do nemocnice k dalšímu vyšetření. Hasiči odpojili autobaterii a vrátili se na základnu.

V 10.00 hodin vyjeli hasiči s technickým automobilem a cisternou k vážné dopravní nehodě, která se stala na hlavním tahu z Hradce Králové ve směru na Brno. Řidič osobního vozidla Opel Astra zde narazil do odstaveného kamionu. Spolujezdci na předním a zadním sedadle zůstali v autě zaklíněni. Hasiči pomocí hydraulických nůžek a rozpínáku oba zraněné muže vyprostili a předali do péče záchranné služby. Řidič vozidla byl také odvezen k ošetření do nemocnice. Hasiči odpojili u osobního vozidla autobaterii, odklidili části havarovaného vozidla z vozovky a zasypali unikající provozní náplně z kamionu. V místě nehody byl omezen provoz a dopravu řídila Policie ČR.

Hasiči s technickým automobilem byli z místa nehody na Brněnské třídě odvoláni k další dopravní nehodě, která se stala u Vysoké nad Labem. Na místo vyjela také jedna cisterna. Zde se srazilo osobní vozidlo s nákladním. Řidičku (roč. 1977) osobního vozidla museli hasiči pomocí speciálního hydraulického zařízení vyprostit. Zraněná žena byla poté převezena do královéhradecké nemocnice. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních látek.

Posádka technického automobilu byla v 10:42 hodin z místa nehody opět odvolána k další dopravní nehodě, která se stala u městské části Svobodné Dvory. Na místo také vyjeli hasiči z centrální stanice s dalším technickým automobilem. Na silnici nedaleko kruhového objezdu havarovalo osobní vozidlo Peugeot 806, který sjelo mimo vozovku. Spolujezdkyně z předního sedadla byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Dítě, které sedělo na zadním sedadle, utrpělo šok a hasiči malé dívce darovali dráčka Záchranáčka. Řidič vyvázl bez zranění. I v tomto případě hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehod šetří Policie ČR.
 

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet