Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Doubici varnsdorfští dobrovolní hasiči vyprostili dodávku přepravní společnosti, skončila v zasněžené strouze

Noční Doubice na Děčínsku je krásné a klidné místo, nicméně řidič přepravní společnosti na samém severu Čech čtvrteční noc trávit nechtěl. Při doručování balíčku do jedné z postranních zasněžených ulic najel na sněhovou hroudu a ta ho odhodila do zasněžené strouhy na pravé straně komunikace. A dál už auto nejelo…

O vyproštění se pokusil traktorista, navzdory velkým kolům a snaze obou řidičů se ale dodávka nepohnula ani o píď – a dál si spokojeně hověla ve sněhové závěji. Na místo proto vyjeli hasiči dobrovolné jednotky z Varnsdorfu se speciálním vozidlem Unimog.

Přečtěte siCesta od nápadu Unimoga ve Varnsdorfu k realizaci byla dlouhá, cisternu nakonec nahradil technický automobil

Hasiči na místo dorazili už za tmy a velkého mrazu, ani jedna ze jmenovaných věcí ale nebránila rychlému zásahu. Unimog se zkušeným řidičem přijel z druhé strany ulice (díky místním obyvatelům za navigování!), během několika minut bylo vozidlo ustaveno, lano z navijáku zaháknuto a dodávka se začala pomalu hýbat.

Díky precizní práci hasičů se přední kolo dodávky dostalo po zapůjčených prknech zpět na pevnou, i když zasněženou zem a během další minuty na silnici bylo i kolo zadní.

Na závěr už jen hasiči pomocí lopat odstranili sníh tak, aby dodávka mohla bezpečně vycouvat zpět na hlavní komunikaci a zásah byl ukončen. Vděčný řidič vozidla dopravní společnosti pak odjel do teplického depa bez poškození.

Sdílet