Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velmi užitečná návštěva

V úterý 23.září navštívila jednu ze stanic HZS Praha starostka městské části Praha 11. A jakou jinou než tu kterou má ve svém obvodu.

23.září 2003 přibližně hodinu po začátku letošního astronomického podzimu přijela navštívit Hasičskou stanici č.4 – Chodov HZS hl.m.Prahy paní starostka MÚ Prahy 11 (Jižní město) Marta ŠORFOVÁ.

Připravili jsme pro ni v duchu Guta-Jarkovského uctivě upřímné přivítání. Krátké představení technicko-taktických dat naší zásahové techniky, které upřímně řečeno ženám příliš toho neříká, vyvrcholilo nabídkou prohlédnout si Jižní město z výšky 30 m. Nabídka byla až překvapivě srdnatě přijata (i když s obavou, že dáma je v sukni!!!) a tak, bohužel díky počasí prvního podzimního dne, které se předvedlo prvními mraky a prvním podzimním poprcháváním, možná nebylo Jižné město shlédnuto v celé své kráse z žebříku Magirus!

Po hladkém „přistání“ z výšky byla podle mého názoru paní starostka uvedena do tvrdé reality politika tím, že na ní ze všech stran začaly pršet překotně dotazy, informace, příběhy a teď co dřív? Odpovídat nebo poslouchat a do toho požární poplach a skutečný výjezd jednotky a hle, díky Murhpyho zákonům, také s malým problémkem!

Prohlídka zázemí pro službu příslušníků hasičské stanice, informace o potřebách, které by se dalo s pomocí MÚ Prahy 11 ještě zlepšit a následné popovídání si s hasiči-záchranáři (včetně připomenutí úspěchů v soutěži ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel směny ?C? HS 4 a 7) zakončilo tuto významnou návštěvu.

Co říci závěrem? Byla to fajnová návštěva a myslím si, že politici a nejen na komunální úrovni by měli být mezi nás hasiče s upřímností zváni a toto pozvání s upřímností přijímat.

Možná by o naši práci více věděli a méně zapomínali na chvíle, kdy jsme pro ně byli hvězdy !
Díky paní starostce za návštěvu, kterou
zaznamenal svým způsobem
mjr.Felix Malec
velitel stanice
Sdílet