Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu vozidla do plynové přípojky domu v Uherském Brodě došlo k úniku plynu

Od 12:11 hodin zasahovali profesionální hasiči z Uherského Brodu v městské části Havřice. Jednotka byla na místo původně povolána k technickému zásahu při úniku plynu z plynové přípojky jednoho z rodinných domů na ulici U Zastávky.

Jak bylo následně upřesněno k masivnímu úniku plynu došlo po nárazu osobního vozidla do skříně plynové přípojky a zdi domu. Plyn unikal jak do volného prostoru, tak do vnitřních prostor rodinného domu.

Hasiči uzavřeli okolí místa a pokusili se o uzavření plynového potrubí. To se jim z důvodu poškození ventilu nepodařilo. Únik byl zastaven po příjezdu pracovníků pohotovostní služby plynárenské společnosti a odstavení přípojky.

Současně se zabezpečením místa události a havarovaného vozidla hasiči prováděli nepřetržité měření koncentrací plynu v okolí místa zásahu. Po příjezdu majitele domu také provedli kontrolní měření v interiéru objektu. Ten následně přirozenou cestou odvětrali.

Celá událost se obešla bez zranění osob a nutnosti evakuace okolí místa zásahu. V 13:10 hodin hasiči předali místo zásahu policistům a pracovníkům pohotovostní služby a ukončili svůj zásah.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet