Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár unimobuněk v Horní Suché za půl milionu

Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 13. 1. 2009 odpoledne v Horní Suché (okres Karviná) u požáru nevyužívaného dvoupodlažního objektu z unimobuněk. Obešel se bez zranění.

Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 13. 1. 2009 odpoledne v Horní Suché (okres Karviná) u požáru nevyužívaného dvoupodlažního objektu z unimobuněk. Obešel se bez zranění. Předběžná škoda byla odhadnuta na půl milionu korun, hasiči přitom uchránili hodnoty za 1,3 milionu korun.

Na požár upozornila svědkyně na tísňové lince hasičů. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Havířově a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Havířova a Horní Suché. Oheň dostali pod kontrolu během necelé půlhodiny, zhruba tři hodiny jim ale trvalo dohašování s rozebíráním konstrukcí.

Požár zasáhl koupelnu a zhruba 20 metrů spojovací chodby, prohořely také některé dřevěné podhledy a stropy. Za požár může cizí zavinění, ale z trosek se nedalo zjistit, zda to byl úmysl či třeba rozdělání ohně.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-kow-

Sdílet