Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zaseknutý lis způsobil požár

Požár ve výrobních a skladovacích prostorech firmy Happich v Domažlické ulici v Plzni signalizovala ve středu 14. ledna 2009 v 8.18 hodin elektronická požární signalizace. Na místo vyjely jednotky ze stanic Plzeň-střed a Plzeň-Košutka a krátce poté byl požár potvrzen i oznamovatelem.

Požár ve výrobních a skladovacích prostorech firmy Happich v Domažlické ulici v Plzni signalizovala ve středu 14. ledna 2009 v 8.18 hodin elektronická požární signalizace. Na místo vyjely jednotky ze stanic Plzeň-střed a Plzeň-Košutka a krátce poté byl požár potvrzen i oznamovatelem. Už při dojezdu k události byl oheň na střeše objektu viditelný.

Požár vznikl při poruše hydraulického lisu vyrábějícího protihlukové izolace do vozidel. Lisovací stroj má samouhášecí zařízení, které se okamžitě spustilo a zaměstnanci požár dohasili pomocí ručních hasicích přístrojů. Požár se ale šířil nahoru odsáváním, které je umístěné nad lisem a odtud na střechu výrobní haly. Hasiči proto část střešní konstrukce rozebrali, dohasili a zkontrolovali pomocí termokamery. Příčinou požáru byla technická závada na lisu, kdy došlo k přehřátí lisovaného materiálu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun, uchráněné hodnoty činí 20 milionů korun.

Ve 13.20 hodiny vyjely jednotky na totéž místo znovu. Jednalo se opět o zahoření vzduchotechniky, tentokrát vedle místa, kde zasahovaly ráno. Nyní hasiči rozebírají zařízení na odsávání. 

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje 

-miw-

Sdílet