Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Náchodě hořel pokoj ubytovny

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli pět minut po 20. hodině přivoláni k požáru pokoje v ubytovně v Běloveské ulici v Náchodě. Po příjezdu jednotek na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k požáru postele v pokoji v prvním patře ubytovny.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z okresu Hradec Králové nezasahovali u žádné události.

Jednotka dobrovolných hasičů z Hořiněvsi vyjela k ochlazení přetopeného kotle na uhlí v rodinném domě v obci.Hasiči ochladili přehřátý kotel.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou byli v 16:02 hodin vysláni na základě hlášení elektrické požární signalizace do budovy Všeobecné zdravotní pojišťovny v Palackého ulici v Rychnově nad Kněžnou. Po příjezdu jednotky na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že v místě hlášení požáru pracují řemeslníci. V prašném prostředí spustili vysavač a prach sepnul čidlo elektrické požární signalizace. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Územní odbor Náchod

Broumovští hasiči vyjeli na žádost Policie ČR k otevření dveří rodinného domu v Heřmánkovicích. Hasiči museli rozbít malé okno na vstupních dveří a dům odemknout. Uvnitř domu byl nalezen majitel, který již nejevil známky života.

Náchodští hasiči s automobilovým jeřábem pomáhali řidiči kamionu MAN, který uvízl na křižovatce v ulici Podhradní v České Skalici.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli pět minut po 20. hodině přivoláni k požáru pokoje v ubytovně v Běloveské ulici v Náchodě. Po příjezdu jednotek na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k požáru postele v pokoji v prvním patře ubytovny. Hasiči dostali požár pod kontrolu za dvanáct minut od ohlášení. Ve 20:31 hodin se podařilo požár uhasit. V místnosti shořela postel a došlo k poškození malby, zářivky a oken. Hmotná škoda byla odhadnuta na 7 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, s největší pravděpodobností se jednalo o nedbalost uživatele pokoje. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

foto č. 1, 3 stanice Náchod, foto č. 2, 4 Michal Fanta


Územní odbor Jičín

Hasiči z Nové Paky byli v 08:16 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel u Lázní Bělohrad. Střet se obešel bez zranění. Z jednoho havarovaného vozidla došlo k úniku chladící kapaliny, kterou hasiči zasypali sorbentem. Odpojili u vozidel akumulátory, aby nedošlo k požáru a odklidili střepy a plastové části vozidel z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Hořic ve 14:54 hodin vyjeli k dopravní nehodě dvou vozidel v Milovicích. Na silnici č. I/35 se srazila osobní vozidla Š Felície a Škoda Roomster. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Hasiči odpojili autobaterie a zabezpečili vozidla proti úniku provozních náplní a nepojízdnou Š Felícii odstranili z komunikace. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Jičínští hasiči vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacienta do sanity v Dolním Lochově a pomáhali také s nemohoucí osobou ve Fibichově ulici v Jičíně.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet