Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě mezi Libonicemi a Dobrou Vodou museli hasiči vyprošťovat dvě zraněné osoby

V neděli 22. ledna 2017 odpoledne byla na operační středisko hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda mezi Libonicemi a Dobrou Vodou. Na místo události vyjeli v 15:18 hodin profesionální hasiči z Hořic a Jičína, dále dobrovolní hasiči z Hořic.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici č. III/3267 došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Dvě zraněné osoby se v době příjezdu hasičů nacházely uvnitř havarovaných aut. Hasiči jim poskytli nezbytnou předlékařskou pomoc a vyprostili je z vozidel.

Po příjezdu záchranářů byli zranění lidé předáni do jejich péče. Další dva lidé byli bez zjevných známek zranění venku. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Na únik většího množství provozních kapalin hasiči použili speciální nádoby, které umístili pod vozidlo a současně použili sorbent na jejich zasypání.

Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením vraků na odtah a odklidili z vozovky použitý sorpční materiál. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet