Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranářům se podařilo odvrátit sebevraždu muže

Život mladého muže, který chtěl kvůli zdravotním problémům spáchat sebevraždu, se podařilo dnes v noci složkám IZS zachránit v Brně.

Život mladého muže, který chtěl kvůli zdravotním problémům spáchat sebevraždu, se podařilo dnes v noci složkám IZS zachránit v Brně.

Výjezd hasičů ze stanice v Lidické ulici v Brně si 56 minut po půlnoci vyžádali policisté. Jednotka hasičů s pěti zásahovými vozidly včetně třicetimetrového automobilového žebříku vyjela k železničnímu mostu na třídě generála Píky v Brně-Černých Polích. Podle zjištění velitele zásahu jednotky HZS JMK se jednalo o sebevražedný pokus muže ve věku okolo 30 let, který hodlal skočit z železničního mostu kvůli vážným zdravotním problémům. Úmysl skončit se životem se mu snažili vymluvit vyjednavači Policie ČR, na místo byl povolán také psycholog HZS Jihomoravského kraje. Na žádost krajského operačního a informačního střediska HZS a IZS byla v 1.16 hodin zastavena doprava na železniční trati a současně přívod el. proudu do trolejí na trati. Hasiči na trati pod mostem rozvinuli záchrannou seskokovou matraci. S mladým mužem, který hodlal skočit z mostu, vyjednával lékař ZZS i vyjednavač Policie ČR.

Krátce před druhou hodinou se vyjednavačům podařilo muže odradit od skoku z mostu a sebevraha převzali do péče zdravotníci ZZS. Ve 2.04 hodin byla obnovena doprava na železniční trati. Jednotky HZS Jihomoravského kraje se vrátily na základnu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet