Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D11 hořel autobus

Dnes (17. ledna 2009) kolem jedenácté hodiny dopoledne došlo na 64. km dálnice D11 ve směru z Prahy na Hradec Králové k požáru linkového autobusu.

Dnes (17. ledna 2009) kolem jedenácté hodiny dopoledne došlo na 64. km dálnice D11 ve směru z Prahy na Hradec Králové k požáru linkového autobusu. Na místo v 11.01 hodin vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a profesionální hasiči ze Středočeského kraje ze stanice Kolín.

Řidič autobusu během jízdy zpozoroval vycházející kouř ze zadní části autobusu a ihned zajel do odstavného pruhu. Autobus byl v té době téměř plný, celkem v něm cestovalo 27 dětí, které jely na soustředění do Orlických hor. Všichni cestující se dostali včas z autobusu, řidič dokonce stačil vyndat z úložného prostoru veškerou batožinu a ještě se snažil požár hasit. To se mu bohužel nepodařilo a v době příjezdu hasičů byl autobus celý v plamenech. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 11:42 hodin a v tuto chvíli probíhají dohašovací práce. Všichni cestující byli mikrobusy převezeni do Chlumce nad Cidlinou, kam pro ně přijede náhradní autobus. Dálnice ve směru na Hradec Králové byla po dobu hašení zcela uzavřena.

Hmotná škoda na autobusu zn. BOVA holandské výroby byla vyčíslena na 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na autobusu a bude se šetřit.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet