Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Újezdci zaměstnal tři jednotky hasičů

V úterý 24. ledna 2017 byl v 15:26 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár rodinného domu v Přerově-Újezdci.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Přerově se třemi cisternami a dobrovolní hasiči z Újezdce a Horní Moštěnice. Když hasiči přijeli na místo, bylo celé přízemí rodinného domu v plamenech, které postupně prohořívaly do podkroví. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik proudů vody, zajistili uzavření přívodu plynu a elektřiny do požárem zasaženého objektu.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za necelou půl hodinu od oznámení. Likvidaci požáru velitel hlásil v 16:06 hodin. V průběhu likvidačních prací hasiči kontrolovali celý dům termokamerou, vyhledávali skrytá ohniska a zakouřené prostory odvětrávali. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit sousední dům, který stál v těsné blízkosti.

Při požáru byla lehce zraněna jedna osoba. Velitel zásahu si na místo vyžádal také psychologa HZS Olomouckého kraje. Výše škody i příčina vzniku požáru jsou zatím v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet