Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uvolněné kolo nákladního vozidla zasáhlo na silnici z Kunovic protijedoucí auto

Profesionální hasiči likvidovali po čtrnácté hodině následky dopravních nehod na hlavním tahu mezi Uherským Hradištěm a Buchlovicemi.

Při jízdě kamionu po hlavní komunikaci z Kunovic směrem na Buchlovice došlo k uvolnění jednoho z jeho kol. To narazilo do protijedoucího vozidla zn. Citroen a skončilo v příkopu pod úrovní komunikace. Před místem nehody začala zastavovat další vozidla.

V jednom ze směrů zastavila ve vzdálenosti několika desítek metrů také dvě osobní vozidla a dodávka. Do stojících vozidel pak narazilo další osobní auto. Jeho řidič utrpěl při nárazu zranění, se kterými následně skončil v péči posádky zdravotnické služby. Ostatní účastníci obou nehod vyvázli bez zranění.

Jako první dorazili na místo v 14:01 hodin profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště, kteří se právě vraceli z kondiční jízdy. V dalších minutách se k nim připojili i jejich kolegové ze stejné stanice, kteří byli na místo vysláni po oznámení události na tísňovou linku.

Hasiči zabezpečili místa obou dopravních nehod, zajistili nezbytná protipožární opatření a likvidovali menší únik provozních kapalin. Po zadokumentování událostí policisty ještě uklidili vozovku od střepů a částí karosérií havarovaných vozidel.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet