Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořícím automobilu ležel spící muž

Asi dvě hodiny po nedělní půlnoci upozornil kdosi vrátného plzeňského Parkhotelu na to, že na parkovišti hoří automobil. Operační středisko hlášení přijalo v neděli 18. ledna 2009 ve 2.25 hodin a vyslalo na místo jednotku ze stanice Plzeň-střed. Požárem byla zachvácená celá motorová část vozidla a přední pneumatiky byly teplem zcela zničené.

Automobil byl uzamčený, proto hasiči po uhašení požáru vnikli dovnitř přes požárem již zničené přední sklo. Na zadních sedadlech byl nalezen spící muž nejevící známky života. Jednotka začala s resuscitací mladého muže a na místo byla povolána ZZS. Po příjezdu lékaře hasiči pomáhali s oživováním. Pacient byl po úspěšné resuscitaci odvezen do nemocnice k dalšímu ošetření. Po úplné likvidaci požáru bylo místo předáno PČR.

Příčinou požáru byla pravděpodobně nedbalost. Mladý muž si chtěl zřejmě zdřímnout ve vytopeném automobilu, zamknul se a usnul. Krátce poté v motorové části vozu vznikl požár, který se zpod kapoty dostal na přední sklo. Škoda na vozidle Audi 80 byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet