Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Syrovátka hořelo v jednom z bytů, požár vznikl pravděpodobně od zapnutého elektrického topidla

K hlášenému požáru v jednom z bytů v obci Syrovátka vyjelo včera odpoledne pět jednotek hasičů. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:16 hodin.

Na místo byly vyslány obě hradecké jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice a stanice Pražská, dobrovolné jednotky z Osic a Lhoty pod Libčany. Vzhledem k tomu, že se jednalo o bytový dům Českých drah vyjeli na místo také hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

Při příjezdu na místo a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že došlo k požáru v jedné z místností bytu, kde v tu dobu nikdo nebyl. Z bytu vynesli čtyři tlakové lahve, které ochladili před domem.

Požár dostali pod kontrolu v 15:46 hodin a uhasili deset minut po 16. hodině. Požár s největší pravděpodobností vznikl od zapnutého elektrického topidla.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Vzhledem k minimálnímu tepelnému působení plameny poškodily koberec, na kterém stálo topidlo, a kombinované kuchyňské spotřebiče. Další škodu na majetku způsobily zplodiny hoření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet