Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zachvátil apartmány v Českém ráji, střecha penzionu byla celá v plamenech

Dnes v 15:28 hodin byl ohlášen požár penzionu v části obce Vyskeř (Lažany), v oznámení obdrželi hasiči informaci, že je již střecha v plamenech. Po příjezdu na místo byla část objektu s apartmány zcela zasažená požárem.

Hasiči měli velmi ztížené podmínky pro zásah. Penzion se nacházel mimo hlavní komunikaci ve strmém svahu, který nebyl sjízdný pro mobilní požární techniku. Většina cisteren tak musela zůstat zhruba 150 metrů nad penzionem a odtud hasiči vytvořili dopravní vedení. Pro zlepšení sjízdnosti komunikace byl povolán posypový vůz a traktor s radlicí.

V první fázi se hasiči soustředili na ochranu druhé části objektu s restaurací. Tu se podařilo před plameny uchránit. Místo zásahu bylo rozděleno na 3 úseky, poplach byl vyhlášen celkem 12 jednotkám se 17 kusy mobilní požární techniky. V době vzniku požáru se v objektu nikdo nenacházel, nikdo nebyl zraněn.

Během zásahu hasiči rozebírali trhacími háky a dalšími nástroji plechovou střešní konstrukci, pod kterou se požár neustále šířil.

V 18:17 hodin hlásil velitel zásahu lokalizaci, poté hasiči ještě dohašovali skrytá ohniska. Příčina požáru a škoda jsou předmětem šetření hasičských vyšetřovatelů a PČR.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet